Vore kulturer

Aquilegia – den smukke forårsbebuder

Den elegante akeleje er, med sine smukke pastelfarvede blomster, en rigtig forårsbebuder der vækker livsglæde både inde og ude. Vi har i vores sortiment både den storblomstrede ’Spring Magic’ og den dobbeltblomstrede ’Winky’, begge er vinterhårdføre og vil udplantet i natur- eller staudebedet blomstre gavmildt hvert forår.

Magic Spring

Knap har duften af juleknas og det falmede træ forladt de danske stuer før det tidlige forår står klar til at tage over i form af spæde løgvækster.
Disse smukke forårsbebudere findes i et bredt sortiment som vil pryde både i vindueskarmen og i krukken ved hoveddøren.

Capsicum Maya – er verden af muligheder

Capsicum er en plante som er i en fantastisk udvikling og vi har gennem tiden forædlet et utal af sorter i mange forskellige farver, frugtformer og vækst. Capsicum indeholder nærmest essensen af sommer og efterår med sine varme farver og blanke frugter. Sæt den i din vindueskarm, på dit køkkenbord eller udplantet i krukken ved siden af Weber’n… Damn it’s Hot…

Crassula Coccinea – en klassiker

Her er den absolutte klassiker i det Pedersen’ske gartneri. Crassula coccinea har fulgt gartneriet siden gartneriets opstart i 1963 og været den bærende kultur i alle årene.
Crassula er en fantastisk stueplante som kombinerer sukkulentens tørketolerance med et væld af røde rørformede blomster samlet i store klaser. Både Crassula coccinea og den lidt senere Crassula ’Rubin’ er begge velegnede til udplantning i krukker.

Dianthus – duftende nelliker

Vores brede sortiment i vinterhårdføre nelliker er en sammensat flok af gamle, velkendte sorter suppleret med nyheder hentet fra en førende engelsk forædler. Vi har både enkelt- og dobbeltblomstrende sorter i røde, hvide og rosa nuancer, alle er kendetegnet ved deres skønne duft og kompakte vækst.

Hebe – året rundt

Denne stedsegrønne busk stammer fra den sydlige halvkugle og findes i mange forskellige sorter med hver deres særpræg i vækstform, bladfarve og blomstring. Et særpræg som kan skabe en god harmonie udplantet mellem sommerens blomster, stauder, i surbundsbedet eller i vinterens krukker sammen med bærbærende planter og løgvækster.

Primula ‘Basic’

I det lange vintermørke er der intet som primula til at bringe både lys og farve ind i dit hjem og dit sind. Med sin store pallet af friske farver vil du altid kunne finde en Primula der passer til netop dit humør eller hjem. Sidst på vinteren er den også velegnet til udplantning i terrassens krukker sammen med løg og evt. græsser.

Primula ‘Botanic’

Med vores ’Botanicsortiment’ har du mulighed for at afslutte vinteren og markere forårets komme med noget helt specielt, bla. Primula ’Victoriana’ som med sine unikke sorte og gule blomster vil lyse op i enhver vindueskarm eller krukker. Alle vore botaniske Primula er vinterhårdføre og derfor også velegnede til udplantning i staude- eller surbundsbedet.

Primula ‘Exclusive’

I Primulaens verden findes et utal af eksklusive sorter og arter som åbner nye muligheder. Vi har udvalgt et sortiment af dobbelt blomstrende, rosenknoppede og specialfarver, alle med en god holdbar, lækker duft og til brug både inde og ude.

Stauder

Vores sortiment i stauder er bredt og omfatter arter og sorter, alle udvalgt efter blomsterrigdom, bladfarve og vækstform.
Disse planters forskelligartethed gør det muligt at skabe en blomstring på terrassen og – i haven fra det tidlige forår til sent i efteråret. En løbende blomstring som vil skabe glæde år efter år, et varig forbrugsgode.

Saxifraga

Saxifraga cortusifolia ’Autumn Grace’ er en perle i det sene staudesortiment med kvaliteter både ude som inde.
Som staude står den med et smukt løv hele sommeren for så at blomstre i efteråret med smukke asymmetriske blomster i en fin åben skærm.
Som potteplante er den en lækker specialitet med fin holdbarhed og kan med fordel udplantes i haven efter endt blomstring.

Pretty Tasty

I den nordiske grønsagsverden er der mange sorter og arter, som udover deres egenskaber i madlavningen, også er yderst dekorative i haverummet eller i krukker på terrasse og altan.